Er atomkraft ikke farligt – har du nogensinde hørt om Tjernobyl?

Hvad siger eksperterne?
Tjernobyl har iflg. FN’s videnskabelige komité for virkninger af atomstråling (UNSCEAR) været skyld i omkring 60 dødsfald.

WHO estimerer, at der på langt sigt kan blive tale om 4.000 dødsfald, hvor stråling kan have en indvirkning på dødsårsagen. Til sammenligning dør der omkring 10.000 mennesker om dagen på grund af luftforurening fra fossile brændsler.

Den egentlige dræber
Der dør årligt 9 millioner som konsekvens af luftforurening fra forbrænding af olie, gas og kul til energiproduktion.

“[…] de borgere, som fortsatte med at bo i området omkring Tjernobyl, har en mindre dødelighedsrate end borgere, som bliver eksponeret for store mængder af luftforurening i storbyerne.”

Tjernobyl reddede liv
Tjernobyl producerede ren strøm frem til år 2000, hvilket betyder, at Tjernobyl faktisk reddede flere liv end, der gik tabt som konsekvens af ulykken. Op mod 7000 liv er blevet reddet som følge af at de resterende reaktorer på Tjernobylværket blev ved med at producere energi indtil år 2000, i stedet for kulkraftværker.

En af verdens sikreste energikilder
Moderne kernekraftværker har utroligt høje sikkerhedsstandarder, hvilket også forklarer, hvorfor kernekraft, ifølge Oxford Universitets databank Our World in Data (2020), er en af verdens sikreste energikilder målt i antal dødsfald pr. time strøm produceret, sammen med vind- og solenergi.

Alexander Ryle

Folketingskandidat i København for Liberal Alliance

Læs om de relaterede politiske områder

Læs om mine mærkesager

Donér til min kampagne

Støt min kamp for et mere liberalt Danmark

Doner via MobilePay

Overfør til 299665 og mærk din betaling med “Alexander”.

Doner via bankoverførsel

Reg.nr.: 3409
Konto nr.: 3409235387
Bank: Danske Bank

Skriv Alexander + navn/virksomhed som besked til modtager