Stop klapjagten på stofbrugere

København har et højere antal stofbrugere pr. indbyggere end de mindre byer. Stofbrugere søger mod København på grund af ”stofscenen” og tilgængeligheden af stoffer, men også på grund af tilbud som fixerum. Vesterbro er Nordeuropas største stofscene målt på stofindtag, og det er en stor udfordring for København, men samtidig giver det os mulighed for at gå forrest i at sikre ordentlige forhold for stofbrugere, og give erfaringerne videre til andre byer. Faktisk er det ikke kun en mulighed, men også en forpligtelse.

Som velstående samfund er en af vores fornemmeste opgaver nemlig at hjælpe de mest udsatte i samfundet, så som stofmisbrugere. Derfor skal klapjagten på dem stoppe omgående. Det er umenneskeligt og på kant med grundlæggende menneskerettigheder. Mennesker, der gør skade på sig selv, skal ikke straffes med bøder eller fængsel, de skal hjælpes!

Det er Liberal Alliances politik at sikre fortsat drift og udbredelse af fixerum, herunder at holde døgnåbent, og arbejde for at udbrede dem til hele hovedstaden. Derfor er jeg også personligt rigtig glad for og stolt af, at Liberal Alliance fik sikret H17 en varig bevilling i budget 2023 for Københavns Kommune. Et fixerum er nemlig et sundhedstilbud, og der er brug for lang flere af disse sundhedstilbud, eksempelvis på herberger, væresteder og krisecentre. Noget andet jeg kæmper for, er at oprette frizoner i forbindelse med fixerum, så kendte stofbrugere kan få lov til at have stofferne på sig uden at risikere konfiskationer eller bøder.

Forslagene om fixerum og frizoner forudsætter et tæt samarbejde med nærpolitiet, f.eks i form af et mere synligt nærpoliti i gadebilledet, men også en øget tryghedsindsats fra politiets side – både for stofmisbrugerne, men også for lokalbefolkningen.

Alexander Ryle

Folketingskandidat i København for Liberal Alliance

Læs om de relaterede politiske områder

Læs om mine mærkesager

Donér til min kampagne

Støt min kamp for et mere liberalt Danmark

Doner via MobilePay

Overfør til 299665 og mærk din betaling med “Alexander”.

Doner via bankoverførsel

Reg.nr.: 3409
Konto nr.: 3409235387
Bank: Danske Bank

Skriv Alexander + navn/virksomhed som besked til modtager