Hovedstaden skal gå forrest i at sikre ordentlige tilbud til stofbrugere

København har som andre store byer i Danmark og resten af verden et højere antal stofbrugere pr. indbyggere end de mindre byer. Stofbrugerne søger mod de større byer på grund af ”stofscenen” og tilgængeligheden af stoffer, men også på grund af tilbud som fixerum.

Vesterbro er Nordeuropas største stofscene målt på stofindtag. Det er en stor udfordring for København, men samtidig giver det byen mulighed for at gå forrest og udbrede tilbud, og give erfaringerne videre til andre byer. Faktisk er det ikke kun en mulighed, men også en forpligtelse.

En af vores fornemmeste opgaver er nemlig at sikre sundhedstilbud til de med udsatte i samfundet, så som stofmisbrugere. Derfor skal klapjagten på dem stoppe omgående. Det er umenneskeligt og på kant med grundlæggende menneskerettigheder. Mennesker, der gør skade på sig selv, skal ikke straffes med bøder eller fængsel, de skal hjælpes!

Fortsat drift og udbredelse af fixerum

Vi skal sikre ordentlige forhold for stofbrugere ved at sikre fortsat drift af byens fixerum, herunder at holde døgnåbent, og arbejde for at udbrede dem til hele hovedstaden. Et fixerum er et sundhedstilbud, og der er brug for lang flere af disse sundhedstilbud, eksempelvis på herberger, væresteder og krisecentre. Der skal samtidig også oprette frizoner i forbindelse med fixerum, så kendte stofbrugere kan få lav til at have stofferne på sig uden at risikere konfiskationer eller bøder.

Et tættere samarbejde med nærpoliti

Forslagene om fixerum og frizoner forudsætter et tæt samarbejde med nærpolitiet, f.eks i form af et mere synligt nærpoliti i gadebilledet, men også en øget tryghedsindsats fra politiets side – både for stofmisbrugerne, men også for lokalbefolkningen.

Alexander Ryle

Folketingskandidat i København for Liberal Alliance

Læs om de relaterede politiske områder

Læs om mine mærkesager

En klimapolitisk strategi renset for symbolpolitik

Dommedag er aflyst, og den grønne fremtid venter.

Frihed til forskellighed

Kan vi løse et problem med mere frihed i stedet for mindre frihed, skal vi altid gøre det
Donér til min kampagne

Giv et økonomisk bidrag i min kamp mod et mere liberalt Danmark

Jeg har brug for ethvert bidrag jeg kan få fjdisajf idsa kfodsa kfdosa fkdsoa fdkoafdsa fdsa fdsa. Jeg har brug for ethvert bidrag jeg kan få fjdisajf idsa kfodsa kfdosa fkdsoa fdkoafdsa fdsa fdsa. 

Doner via MobilePay

Overfør til 299665 og marker din betaling med “Ryle” + [dit navn/selskab]

Doner via bankoverførsel

Reg.nr.: 3409
Konto nr.: 3409235387
Bank: Danske Bank

Skriv Alexander Ryle + navn/selskab som besked til modtager